Translate

vrijdag 8 november 2013

Kerstkussens.....Dit ecru kleurige katoenen kussen (35 x 60 cm) heeft aan de voorzijde een print van een eland. De met fiber verdikte "kerstballen" van fluweel zijn met pailletten op de stof vastgezet en met bijpassende lintjes in het gewei "opgehangen".  
Prijs: € 39.
Gereserveerd voor Grutterstraat 11!: een kussen, gemaakt van een prachtige kwaliteit linnen, waarop machinaal (niet door mij dus...) antraciet/goudkleurige ornamenten zijn gestikt.
Met behulp van wat kralen en borduurzijde heb ik 5 kwastjes gemaakt en aan de ornamenten vastgezet. Net kerstballen toch?   

Prenten van een nogal feestelijk aangekleed konijn en hert heb ik op linnen geprint en met bijpassende kleuren fluweelband op een wollige, terracotta kleurige stof vastgenaaid. 
Ter verhoging van de feestvreugde heeft Mr. Rabbit een (halve) kraag van echt konijnenbont en Mr. Deer heeft roestige kerst belletjes in zijn gewei hangen.
Deze "schilderij-kussens" zijn 40 x 40 cm, hebben een eendenveren binnenkussen en zijn te koop voor € 49 per stuk.  


Vintage kelim coupons en fluweel: al vaker gebruikt in mijn "patchwork" kussens.
Het bovenstaande (inmiddels gereserveerde!) exemplaar (40 x 60 cm) heeft op de voorkant een grote, met fiber verdikte fluwelen ster, met antraciet kleurige grote pailletten vastgezet; op de achterkant zijn twee kleinere sterren met pailletten vastgenaaid.

Variatie op een thema: het onderstaande kussen (25 x 45 cm) heeft twee sterren aan de voorzijde, en de achterzijde is gemaakt van fluweel, linnen en "bolletjesband".
Ook dit kussen heeft een eendenveren binnenkussen en de prijs is € 65.  Geen opmerkingen:

Een reactie posten