Translate

vrijdag 12 augustus 2016

Hoewel de zomerse temperaturen er niet zijn in Nederland, toch nog een zomerse, kleurige "shopping bag" gemaakt (die je natuurlijk ook in de andere seizoenen kunt gebruiken!).

De basis voor deze volledig handgemaakte tas is een oude, gebruikte graanzak of meelzak, naturel kleurig, zonder strepen (en dergelijke streeploze zakken zijn lastig te vinden...). 
Aan de achterzijde van de tas heb ik een storende vlek weggewerkt (zie foto), en eigenlijk geeft deze "restauratie" wel een leuk effect.

De tas is gevoerd met meerkleurig Kantha katoen, en voorzien van een handig, ruim binnenvak in een net iets andere kleurstelling dan de voeringstof.

Aan de bovenzijde van de tas heb ik een band bevestigd van Kantha katoen (de voeringstof), met aan de voorkant een strook vintage "belly dance belt" (beetje extra blauwe kralen toegevoegd) en aan de achterkant een stoffen medaillon met zilverkleurige bedels.
De breedte van de band is ongeveer 9.5 cm.
De lengte van de belly dance belt is 28 cm en de diameter van de medaillon is 7 cm.

De "shopper" heeft tashengsels (breedte 1.5 cm) en een draagriem (breedte 2 cm) van kobaltblauw leer.
De tashengsels zijn ongeveer 31 cm lang, de draagriem ongeveer 77 cm.
Voor de afwerking van de binnenkant en onderkant van de tas heb ik vintage "turkoman buttons" en metalen amuletten gebruikt.

De tas sluit met een zilverkleurige magneetsluiting.

Afmeting tas: ongeveer 38 x 42 cm.

Verkocht.


De foto's: 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten