Translate

maandag 11 september 2017

Boho bag - Suzani bag - Tote bag - Shoulderbag - Shopping bag met "tribal" details.....

Suzani's, de trots van Oezbekistan, zijn ware borduurkunstwerken.
Deze traditioneel met de hand geborduurde kleden (suzani is het Perzische woord voor naald) worden gemaakt door de vrouwen in een familie als onderdeel van de bruidsschat. Men begint er vaak al bij de geboorte van een dochter aan, en de hele familie borduurt mee!
De Suzani's werden en worden gebruikt als wandkleed, (bedden)sprei of tafelkleed (en nu ook als tas.....).
De populairste motieven zijn bloemen, bladeren en fruit designs.

"Mijn" vintage Suzani heeft oorspronkelijk de afbeelding van een levensboom, puur zijde in blauwtinten op gebroken wit katoen met een haaknaald geborduurd.

De "Suzani" tas die ik gemaakt heb is gevoerd met dezelfde stof als de buitenkant en voorzien van een handig, ruim binnen vak (gevoerd met indigo Hmong batik katoen).

Aan de bovenzijde van de tas heb ik aan de voorkant over de volledige breedte een vintage "belly dance belt" bevestigd; zelf kralen in bijpassende kleuren aan de zijkanten en de boven- en onderkant vastgezet.

Voor de achterkant heb ik een tasje gemaakt van indigo Hmong batik katoen (handig voor je telefoon of sleutels.....), afgewerkt met kralen aan de zijkanten; de zelfgemaakte kwast is opgebouwd uit "Kuchi" sieraadonderdelen.
De afmeting van dit tasje is ongeveer 12.5 x 13.5 cm (4.9 x 5.3 inch).

Deze shopper/schoudertas/handtas heeft tashengsels (breedte 1.5 cm, 0.6 inch) van kobaltblauw leer en een draagriem (breedte 4 cm, 1.5 inch) van (verstevigd) indigo Hmong batik katoen.
De tashengsels zijn ongeveer 33 cm (13 inch) lang, de draagriem ongeveer 70 cm (27.5 inch).

Voor de afwerking van de binnen- en onderkant van de tas heb ik vintage metalen amuletten en zogenaamde "Turkoman buttons" gebruikt.

De tas en het kleine tasje sluiten beide met een zilverkleurige magneetsluiting.

Afmeting tas: ongeveer 35 x 40 cm (13.8 x 15.7 inch).

Verkocht.

De foto's:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten