Translate

woensdag 8 januari 2020

Boho bag - Kilim bag - Carpet bag - Shoulderbag - Crossbody bag met "tribal" details.....

Deze tas is volledig handgemaakt van een kelim tapijt in beige-, bruin- en grijstinten.
De bovenkant van de tas is afgewerkt met grijs zijdefluweel met een zogenaamde "paisley" print, en voor de onderkant van de tas heb ik stevig, ruw geborsteld donkerbruin suède gebruikt.

De tas is gevoerd met donkerbruin glanszijde, en het handige, ruime binnenvak is gemaakt van dezelfde stof die gebruikt is voor de bovenkant van de tas, grijs zijdefluweel met een paisley print dus.
De kleuren van de voeringstoffen matchen perfect bij de gebruikte kelim stof!

Aan de onderzijde van de tas, de overgang tussen kelim en suède, heb ik een vintage "belly dance belt" bevestigd, met heel veel vintage munten en zogenaamde "Turkoman buttons"; zelf nog alle oorspronkelijk blauwe kralen van deze belt vervangen door antracietgrijze kralen in twee tinten.

De tas heeft een klep, waarvan de zijkanten zijn afgewerkt met een zogenaamde "festonsteek".
Voor de bevestiging van deze klep aan de achterzijde van de tas heb ik een bandje/strookje gemaakt van bruin (geborduurd) fluweel en daarop vintage metalen amuletten vastgezet.

Eenzelfde rij vintage metalen amuletten is vastgezet aan de achterkant van de tas bij de overgang tussen kelim en suède. 

De klep heeft aan de voorzijde onderkant een originele franjerand en in het midden een vintage Kuchi sieraadonderdeel, bevestigd op een donkerbruin suede medaillon, afgewerkt met kralen.

De tas heeft een verstelbare draagriem van donkerbruin leer, breedte 1.5 cm (0.6 inch) en sluit aan de binnenkant met een zilverkleurige magneetsluiting; en ook de klep kan aan de onderkant met een magneetsluting dichtgemaakt worden.

Afmeting tas: breedte x hoogte: circa 30 x 35 cm (12 x 14 inch).

Verkocht.

De foto's:


























Geen opmerkingen:

Een reactie posten