Translate

donderdag 13 maart 2014

Pinterest (heel simpel gezegd een soort van digitaal prikbord waarop je plaatjes kunt "plakken") is leuk, maar Etsy is soms nog veel leuker...
Etsy is eigenlijk een online creatieve marktplaats, waar je handgemaakte en vintage items uit heel veel landen kunt kopen en verkopen.
Een heerlijke website om op rond te struinen dus!

Met het zoekwoord "tribal fabric" kwam ik een paar weken geleden terecht bij de Etsy shop van Kai in Noord-Thailand. 
Kai speurt naar vintage textiel, afkomstig van bergstammen uit Thailand, Laos en Vietnam, maakt ook tassen en accessoires en onderhoudt met de verkoop van haar producten de (meewerkende) familie. Een bestelling bij haar plaatsen is dus eigenlijk een goede daad verrichten...ha ha! 
Met het idee om er kussens van te maken heb ik bij Kai lappen/panelen Hmong vintage indigo batik, handgeverfd en  -geborduurd besteld, plus nog wat tasjes en accessoires: je winkelt tenslotte niet iedere dag in Thailand!
Al binnen een week had ik de order in huis (plus een klein retour bedragje op de verzendkosten, die helaas nogal hoog zijn).

Twee kleurrijke tasjes zijn bestemd voor de verkoop.
Op de eerste foto een tasje, met rits en grijze flanel voering van ongeveer 19 x 10 cm, met
"bag charm" voor € 35. 
Op de tweede foto een tasje, met rits en grijze flanel voering van ongeveer 21 x 11 cm, met
"bag charm" voor € 37,50.
De voor- en achterkant van ieder tasje is min of meer gelijk.In de Etsy shop van Kai vond ik ook dit vintage Hmong babymutsje.
Te leuk om in de Thaise winkel te laten liggen...en wellicht kan ik er Daan en Eline ooit een plezier mee doen, ha ha!De lappen/panelen vintage indigo batik, handgemaakt en als onderdeel van een hemd gedragen door het Hmong heuvelvolk zien er oorspronkelijk zo uit (styling foto voor rekening van Kai...): Ik heb de lappen (3 stuks, allemaal anders) in lapjes van verschillende grootte verknipt, elk lapje verstevigd met ongebleekte katoen en er twee (patchwork) kussens van gemaakt: 


Aan de linker onderkant van elk kussen (30 x 60 cm) hangt een "bedel" met een kwastje; de geborduurde rozet en de oude Birmaanse munt zijn uit de winkel van Kai afkomstig.


Ik heb maar meteen een kleine voorraad rozetten besteld, samen met wat handgemaakte mini kussentjes, altijd leuk voor ik - weet - nog - niet - waarvoor.


Een nieuwe bestelling lappen vintage indigo batik is inmiddels onderweg..., dus mocht je interesse hebben in een soortgelijk kussen (alle formaten mogelijk), laat het me weten!

In een stoffenwinkel in Zutphen scoorde ik coupons zijde , prachtig van kleur en kwaliteit (o.a. Etro, Chivasso) en, geïnspireerd door de lente-zon, heb ik een kleine "mix - en - match collectie" gemaakt.
De vierkante kussens zijn 40 x 40 cm, het rechthoekige kussen is 25 x 45 cm.
De zijden stoffen zijn verstevigd met ongebleekte katoen en alle kussens hebben een eendenveren binnenkussen. 
Aan de vierkante kussens hangt een prijskaartje van € 45; het rechthoekige kussen kost € 59.
En, nou ja, de foto's (voorkant, achterkant, detail) spreken voor zich...
Geen opmerkingen:

Een reactie posten