Translate

maandag 2 juni 2014

Mijn laatste blogbericht is alweer ruim twee maanden geleden geplaatst.....
De hoogste tijd dus voor een "update", foto's van wat recent werk, want ik heb natuurlijk in de afgelopen maanden niet stilgezeten..... ha ha.
Via mijn facebookpagina heb ik verschillende opdrachten ontvangen, en inmiddels zijn alle "bestellingen" gemaakt en geleverd:

Mijn vriendin Ingrid wilde voor haar verjaardag graag zomerse kussens, en dat zijn deze geworden: de voorzijde van linnen met een bloemen/toile de jouy print, de achterzijde van fluweel.


En dan lagen er nog wat panelen Hmong vintage indigo batik in mijn stoffenkast, net genoeg om er een groot vloerkussen ( 80 x 80 cm) van te maken.
Deze patchwork puzzelklus is nu ook geklaard:  

Begin mei ben ik met Hugo, Daan en Eline een paar dagen in Istanbul geweest.
Vrijwel lege koffers op de heenreis, goed gevulde koffers op de terugreis.....
Heel veel kelim lappen, maar ook vintage "belly dance belts", met kralen geborduurde ornamenten, hoedjes, kwasten, onderdelen van "tribal" sieraden enz. enz.Een zo'n "belly dance belt" heb ik gebruikt bij het maken van een kussen.
Het enige niet-gekleurde exemplaar dat ik kon vinden was wel aan restauratie toe, maar dat is nu juist de uitdaging!
En uiteindelijk, na het rijgen en vastzetten van heel veel kleine kraaltjes, is het resultaat een "belly dance belt kussen" van antracietgrijze reliefstof, 25 x 45 cm (met eendenveren binnenkussen) en handgemaakte pompons op de hoeken.
Prijs: € 69.  

Nog een handgemaakt kussen voor de verkoop:
Kelim in aardetinten, 50 x 50 cm (met eendenveren binnenkussen) en, nou ja, de foto's spreken voor zich.....


Colour your life!
Met deze uitspraak in gedachten heb ik twee kelim kussens gemaakt, die deze zomer zeker op de tuinbank of -stoelen een plaatsje krijgen..... 
Bestellingen voor soortgelijke kussens zijn natuurlijk altijd welkom! Geen opmerkingen:

Een reactie posten