Translate

maandag 7 februari 2022

Kantha bag - Boho bag - Tote bag - Shoulderbag - Summerbag met "tribal" details...

Deze tas van formaat is volledig handgemaakt van een vintage katoenen Kantha quilt; de basiskleur van deze quilt is blauw/paars met rood en groen geborduurde stroken.

De tas is gevoerd met een katoenen stof met patroon (oorspronkelijk een zogenaamde "grande foulard") en voorzien van een handig, ruim binnen vak.

De insteekvakken aan de achterzijde van de tas zijn gevoerd met stof, afkomstig van een andere vintage katoenen Kantha quilt, en deze stof is ook gebruikt voor de bovenrand en het binnen vak van de tas.

Aan de bovenzijde van de tas heb ik aan de voorkant een strook vintage "belly dance belt/Afghan belt" bevestigd met kralen, zogenaamde "Turkoman buttons", spiegeltjes en "ijzerwerk".

De achterzijde van de tas heeft aan de onderkant twee gevoerde insteekvakken (handig voor bijvoorbeeld je telefoon, sleutels of leesbril...) en een vintage Kuchi kralenmedaillon in het midden van de vakverdeling.

De tas heeft tashengsels van blauw leer en suede; deze tashengsels zijn ongeveer 65 cm (25.6 inch) lang en 2 cm (0.8 inch) breed.

De afneembare draagriem van Kantha katoen is ongeveer 103 cm (40 inch) lang en 4 cm (1.6 inch) breed; geen probleem om de tas ook als zogenaamde "cross body tas" te gebruiken.

De tas sluit aan de binnenkant-bovenkant met een zilverkleurige magneetsluiting.

Voor de afwerking van de onderkant van de tas heb ik vintage "Turkoman buttons" gebruikt.

Afmeting tas: breedte x hoogte: circa 48 x 38 cm (19 x 15 inch).

Verkocht.

De foto's:

 






















Geen opmerkingen:

Een reactie posten