Translate

dinsdag 8 oktober 2024

Kuba cloth bag - Handmade bag - Shoulderbag - Handbag met een "tribal" touch.....

Deze unieke tas is volledig handgemaakt van verschillende soorten Kuba cloth stoffen, oorspronkelijk afkomstig uit Congo, Afrika. De gebruikte stoffen zijn allemaal verstevigd met een zware kwaliteit ongebleekt katoen. 

Even wat "weetjes" om begrijpelijk te maken dat het hier om nogal kostbare stoffen gaat..... 

Het maken van Kuba- of raffiadoek is een zeer tijdrovend proces. Kuba mannen verzamelen eerst de bladeren van de raffiaboom en verven deze vervolgens met modder en stoffen van de nokboom. De mannen wrijven de raffiavezels in hun handen om ze zacht te maken en het weven gemakkelijker te maken. Nadat de mannen de stof hebben voltooid, borduren hun vrouwen de patronen met een paar draden raffiavezels. Elk patroon is symbolisch en vaak heeft een stuk veel verschillende betekenissen.  

Om te beginnen met de voering van de tas: deze is gemaakt van (met ongebleekt katoen verstevigd) puur linnen met een "Afrikaans" dessin, perfect passend bij de Kuba cloth stoffen, en voorzien van een handig binnen vak. 

Aan de bovenzijde van de tas heb ik aan de voorkant een strook gemaakt van een ander soort Afrikaanse stof, "Mud cloth", afkomstig uit Mali. Op de strook zijn zogenaamde "Turkoman buttons" en vintage munten vastgezet.

Op de achterzijde van de tas heb ik een extra insteek vak toegevoegd, gevoerd met dezelfde stof die gebruikt is voor de bovenrand van de tas (zwarte jute) en "versierd' met een rij "Turkoman buttons". 

De tas heeft tashengsels en een afneembare, in lengte verstelbare schouderriem. De tashengsels, van donkerbruin leer, zijn ongeveer 62 cm (24.5 inch) lang en, evenals de draagriem van zwarte leer, 1.5 cm (0.6 inch) breed.

De tas sluit aan de binnenkant met een zilverkleurige magneetsluiting.

Voor de afwerking van de onderkant en de insteekvakken van de tas heb ik "Turkoman buttons" gebruikt en aan de bovenkant in het midden van de achterzijde van de tas een vintage metalen amulet vastgezet.

Afmeting tas: breedte x hoogte: circa 35 x 37 cm (14 x 15 inch).

Prijs tas: € 325.

De foto's:































  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten